Turinys:

„Arduino Launchpad“: 5 žingsniai
„Arduino Launchpad“: 5 žingsniai

Video: „Arduino Launchpad“: 5 žingsniai

Video: „Arduino Launchpad“: 5 žingsniai
Video: CS50 2015 - Week 7 2024, Liepa
Anonim
„Arduino Launchpad“
„Arduino Launchpad“

Tai yra „Arduino“paleidimo planšetinis kompiuteris ir „Arduino Leonardo“bei „Adafruit Trellis borden“.

Ik heb dit gemaakt omdat ik heel erg van muziek houd, maar een hele hoop instrumenten niet can bespelen en daarom graag een launchpad wou omdat je daarmee nummers kan spelen op verschillende niveaus. Wat je kunt doen met een launchpad is dat je een nummer in stukjes hakt en elk geluid sample data je gemaakt hebt op een knop plaatst, hierdoor kun je dus als je zelf het nummer maakt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Paleidimo planšetinis kompiuteris yra savitas MIDI valdiklio elementas, kuris yra suderinamas su MIDI signalo šviesos diodų pranašumais, o tai yra geografinis geografinis gedimas. De afbeelding die je hier ziet is een voorbeeld van hoe je het eruit kunt laten zien, echter is wat ze in de afbeelding gemaakt hebben nog geen launchpad maar een stepsequencer waar je beats op zou kunnen maken, om dit om te bouwen naar een startpad is een andere kodas nodig vanuit de arduino met de zelfde library en daarnaast een program wat wat een serial port van de computer omzet naar een MIDI signaal.

1 žingsnis: Borden Vastmaken

Borden Vastmaken
Borden Vastmaken
Borden Vastmaken
Borden Vastmaken
Borden Vastmaken
Borden Vastmaken

Jei norite paleisti paleidimo planšetinį kompiuterį su 8x8 tinkleliu, kuriame yra šviesos diodų, jis yra suderinamas su sistema ir tinkleliu, tinkleliu, kuris yra maksimalus 8x16, ir yra didžiausias 8x16 duomenų kiekis, kuris yra didžiausias ir maksimalus. Toch raad ik aan om voor het maken van een launchpad het bij een 8x8 grid te houden aangezien dat het gebruikelijke is voor een launchpad. Wel zul je hierbij merken dat je daardoor niet de knoppen van een launchpad hebt om de pagina's te switchchen dus zul je waarschijnlij je jegen cover in moeten maken al wil je een speelbaar nummer erop spelen.

Ką darai:

Je legt de borden allemaal neer en gaat op de boven kant de aansluitende ground vlakken aan elkaar solderen. (Zie afbeelding 1 ir 2)

Hierna draai je de aan elkaar gesoldeerde borden om en ga je elke SDA met SDA, SCL met SCL, GND met GND, 5V met 5V en INT INT aan elkaar solderen. (Zie afbeelding 3)

„Je kunt nu de LED“erin doen en solderen, dit kan ook als het bord vast zit aan de Arduino

2 žingsnis: Borden Adresseren

Borden Adresseren
Borden Adresseren

Ką darai:

Nu leg je de borden om gedraaid neer en zul je een aantal metalen plaatjes zien, dit zijn de address platen, dit is waardoor de arduino het juiste bord straks aanspreekt. Je gaat elk bord een apart address geven door de plaatjes te solderen zoals in de photo:

Nuorodos sujungtos A1

Rechts boven A2+A0+A1

Nuorodos A0

Rechts onder A0+A1

3 žingsnis: „Verbinden Met Metrd Arduino“

Verbindenas susitiko su Arduino
Verbindenas susitiko su Arduino

Ką gi darai:

Je gaat nu de borden met de arduino verbinden, je soldeert de kabeltjes van het rechtsbovenste bord met de arduino op de zelfde manier als dat je de borden aan elkaar hebt gemaakt. Dus SDA su SDA, SCL su SCL, 5V su 5V ir GND su GND, INT hoeft niet wide gemaakt te worden voor dit project maar dit zou je wel kunnen doen als je er nog andere dingen mee zou willen doen.

4 žingsnis: kodo panaikinimas

Įveskite kodą, patvirtinantį tekstą, geriausią tekstą ir datą

Er zullen mensen zijn die dit gewoon kopieren en plakken, maar voor de mensen die wat uitleg willen.

Wat er in de code gebeurd is niet heel moeilijk, as eerste zit er de Trellis Library en de UNTZtrument Library in waardoor alles mogelijk is, daarna definen we de grootte van onze grid, als je dus een grotere wilt moet je dit al aanpassen en alle andere stukken in de code waarin deze opstelling wordt gebruikt. Mes sukūrėme startup met daarin de adressen van de borden zodat het juiste bord wordt aangesproken, we stellen de refresh rate in zodat het soepeler gaat lopen om te checken of er een nieuw signalal komt, we zetten alles op het bord uit en daarna wordt het bord aangezet voor overschrijving met de toetsen.

Hierna wordt de noteOn en noteOff functie gemaakt zodat de arduino weet wat er moet gebeuren als een knop wordt ingedrukt.

Mes apibrėžiame elke LED op het bord, hierin zul je zien dat de volgorde mee gaat met de borden en niet met de hoe de LED's liggen.

Mes žinome MIDI signalus, kuriuos galime pateikti

Mes vėluojame MIDI signalus

Mes patikriname de knop yra ingedrukt en veranderen de staat van de knop (aan/uit)

En we zorgen dat er MIDI overschrijving plaats kan vinden

5 žingsnis: Uitvoeren

Zo nu heb je alles klaar voor je Arduino Launchpad, maar hij zal nog niet zomaar werken.

Wat je moet doen nu nog is het downloaden van 2 program's, een program om om launchpad cover in te maken en te spelen zoals Ableton Live en programoje om een serial port (USB) on MIDI om te zetten, ik gebruik hiervoor het program: Hairless -vidutinė. Zo nu ben je helemaal klaar om te spelen met de launchpad, maak of download and en cover van je favoriete nummer en spelen maar.

„Arduino Launchpad“projekto durys Joshua Wiranta

Rekomenduojamas: