Turinys:

„Troebelheidsmeter“- 7: 5 žingsniai
„Troebelheidsmeter“- 7: 5 žingsniai

Video: „Troebelheidsmeter“- 7: 5 žingsniai

Video: „Troebelheidsmeter“- 7: 5 žingsniai
Video: LabQuest2 troebelheidsmeter 2024, Liepa
Anonim
Troebelheidsmeter - 7 grupė
Troebelheidsmeter - 7 grupė

Quentinas Cornelissenas: 4753267 ir Aronas Lawniczakas: 4482492

O kaip bouw je een troebelheidsmeter? Dat gaan wij proberen uit te leggen in deze instructable

Benodigdhedenas:

LDR, stroomdraad, krimpkousen in verschillende maten, parfumtester, PVC buis of een ander plastic omhulsel, siliconen kit, messing koppelstuk, zware niet machine, doosje, lat, stappenmotor, bouten, moeren, metalen oplegstukjes 4x, metalen klemstuj, touw, kleine magneet, vamzdis, fotonas, Arduino, powerbank, gereedschap.

1 žingsnis: LDR

LDR
LDR

Verleng de uiteindes van de LDR met behulp van een soldeer apparaat en dunne stroom kabels. Gebruik hiervoor een Lengte die geschikt is voor de diepte waarover je wilt gaan meten. Doe om de stroomdraden krimpkousjes om mogelijke kortsluiting te voorkomen. Plaats de LDR secuur in het glazen buisje, afkomstig van een parfumtester. Om het buisje worden twee plastic omhulsels gedaan afkomstig van PVC buis en een lege tube, deze zijn vastgemaakt met lijm en wijdere krimpkousen. Aan het uiteinde wordt een messing koppeling aangebracht op het geheel te verzwaren. Het geheel wordt dan geheel gevuld met een siliconen kit om het water dicht te krijgen. Leiskite hierbij op dat er geen siliconen in het glazenbuisje terecht komt waar de LDR zich bevindt. Jei norite, kad tai būtų padaryta, tai gali būti kriptografinis gemaaktinis om enkel licht op te vangen dat direct op de LDR schijnt. Aan de bovenkant van de konstruktyvus žodis twee touwtjes vastgemaakt waarmee de construction, vėliau kan zakken/heisen. Tegul hierbij op de lengte van het touw.

2 žingsnis: korpusas

Korpusas
Korpusas

Leeg een geschikt doosje van enige internallijke compartimenten. Gebruik hiervoor een slijpmachine. Maak het doosje vast aan de lat met behulp van een nietmachine.

3 žingsnis: „Stappenmotor“ir LED

Stappenmotor ir LED
Stappenmotor ir LED

Maak een geschikt gat in het doosje zodat de aandrijfas van de motor er zonder moeite doorheen kan. Maak de motor wide aan de doos met behulp van een bout en een moer. Verleng de drijfas met behulp van een metalen klemstuk. Plaats hier twee ronde metalen oplegstukjes op die gaan dienen als geleiders van het touw. Plak twee oplegstukjes aan de rand van de lat; deze gaan dienen als geleiders van het touw. Plak ook een ijzer plaatje direct onder de spoel; hierop gaat de LED rusten.

Beide uiteindes van de LED zijn verlengd en beveiligd met krimpkousen. Ledas yra plastikinis plastikinis apvalus van een tube gedaan. „Hieraan“yra platus planas.

Maak als laatste een gat in de doos. „Hierdoor“kanalai, skirti LED kabeliui ir LDR žygiams.

4 žingsnis: „Volledige Constructie“

Volledige Constructie
Volledige Constructie

Hier de volledige construction of overzicht van all onderdelen onderling vanuit drie verschillende hoeken. „Powerbank“yra pasiekiamas behono, e -stroomkabelio, aangesloten aan de Photon, sveikas hij van stroom voorziet. De Photon, Arduino ir stappenmotor paneel zijn alle drie voorzichtig in de doos gedaan and zijn klaar om aangesloten te worden.

5 žingsnis: „Photon Bekabeling En Code“

„Photon Bekabeling En Code“
„Photon Bekabeling En Code“
„Photon Bekabeling En Code“
„Photon Bekabeling En Code“
„Photon Bekabeling En Code“
„Photon Bekabeling En Code“

Hier is de bekabeling te zien. De lange blauwe kabels leiden naar de LED. De lange zwarte kabel leiden naar de LDR. „De Arduino“yra „Photon“ir „Stroomvoorziening“bei „D1“ir „D2“kaiščių pasirinkimas. De viertal kabels weggaand van de Arduino leiden naar het stuurpaneel van de stappenmotor en uiteindelijk naar de stappen motor zelf. De benodigde kodas taip pat yra afbeelding toegevoegd.

Rekomenduojamas: