Turinys:

„DEF Eindopdracht“„pasidaryk pats“nuolatinės srovės variklis: 5 žingsniai
„DEF Eindopdracht“„pasidaryk pats“nuolatinės srovės variklis: 5 žingsniai

Video: „DEF Eindopdracht“„pasidaryk pats“nuolatinės srovės variklis: 5 žingsniai

Video: „DEF Eindopdracht“„pasidaryk pats“nuolatinės srovės variklis: 5 žingsniai
Video: 3 простых изобретения с автомобильным генератором 2024, Liepa
Anonim
„DEF Eindopdracht“„pasidaryk pats“nuolatinės srovės variklis
„DEF Eindopdracht“„pasidaryk pats“nuolatinės srovės variklis

Tai yra hoe het eindproduct eruit ziet. Nuolatinės srovės variklis yra „Arduino“ir vis dar kitoks.

1 žingsnis: „De Basis“

De Basis
De Basis

We zijn begonnen met een plankje en (een stapeltje) magneetjes. In het plankje is een klein gaatje geboord waarin de magneetjes kunnen rusten.

2 žingsnis: De Spoel

De Spoelis
De Spoelis

Vervolgens hebben we een kleine spoel gemaakt van dun, geïsoleerd koperdraad en bij de uiteindes twee dikkere koperdraden daaraan vast gesoldeerd. Zo kan er stroom lopen van de ene as, door de spoel, naar de andere as. De assen hebben wij zacht vastgeklemd aan de spoel zodat deze op hun plek blijven en met de spoel kunnen draaien. Merk op dat er twee koperen ringetjes zitten aan de uiteindes van de assen. Dit is om de spoel later in het frame niet te veel zijwaarts te laten bewegen.

Tegul er op dat de spoel en zijn assen niet te zwaar worden (d.w.z. wees zuinig met het aantal wikkelingen). Zodra de spoel te zwaar is, zal hij niet goed meer in beweging komen of zelfs niet eens voldoende kracht hebben om te blijven draaien. Sulaukiame „spoiler“ir „grotere stroom“/„eer sterkere magneet nodig“.

3 žingsnis: Isoleren

Isoleren
Isoleren

Įjungta nuolatinė nuolatinės srovės variklio srovė, matome, kad mes esame kantrios, bet ne izoliuotos, o tai reiškia, kad sukamieji žodžiai yra sugriauti. Wij hebben gekozen om dit met op maat geknipte stukjes tape te doen om dit goed zichtbaar te maken.

4 žingsnis: „Het Frame“

Het rėmas
Het rėmas

Nu moet de spoel nog ergens in kunnen draaien. Dit hebben wij gedaan door de assen te laten rusten in een koperen (en dus geleidend) frame. Er is gebruik gemaakt van de sneden in het plankje om stabiliteit van het koperen frame te verzekeren. Dit frame is op maat gebogen en zo goed mogelijk stabiel (lees: even hoog) voor de assen zodat de spoel niet te veel gaat bewegen tijdens het draaien. Merk op dat het frame bestaat uit twee dikke, niet geïsoleerde koperdraden die vast zitten m.b.v. een krooniteentje.

5 žingsnis: „DC Motor Afmaken“

„DC Motor Afmaken“
„DC Motor Afmaken“
„DC Motor Afmaken“
„DC Motor Afmaken“

Als laatste is het een kwestie van in elkaar zetten. Het frame in de plank, de spoel en magneet (jes) op hun plek en de voeding aansluiten. Tegul hierbij op de balans van de spoel. Zorg dat de rustpositie van de spoel met de Isolatie naar boven is, anders doet hij het niet zonder stootje.

„Erd leuke toevoeging aan deze DC“variklis yra „Arduino“ir „voeding te gebruiken“. Daarmee kan bijvoorbeeld de shinging geregeld worden, waarmee je de motor sneller of juist minder snel kan laten draaien. Sėkmės!

Rekomenduojamas: