Turinys:
2025 Autorius: John Day | [email protected]. Paskutinį kartą keistas: 2025-01-23 14:59
Tai yra mijn arduino projektas:
Het autotje wat van je wegrijdt als je ermee wil spelen, heerlijk om kinderen mee te plagen.
in de volgende skaidres laat ik zien hoe ik te werk ben gegaan.
1 žingsnis: grandinių testavimas
Ik begon met het testenvan het motortje, hiervoor heb ik enkele videos bekeken online en wat forums bezocht. Kiekvienos variklinės durys:
De zwarte kabels gaan naar de GROUND, de rode kabels gaan naar de power source, in dit geval de 3.3 V, omdat deze specificieke motortjes die ik gebruik draaien op 1.5 - 3 V.
Het blauwe kabeltje gaat naar een wisselspannings digital in, hiermee regel je straks de stroom naar de motor.
Tranzistorius yra tinkamas visam gyvenimui kambaryje, o kai jis yra atviras. Vidutinis tranzistoriaus kištukas yra vartai, tai gali būti nereikšminga, nes tai gali duoti signalą apie tai, ar jis yra prarastas, ar ne.
Tranzistorių jungiklis yra Vcc, dažniausiai naudojamas tranzistorių. Išorinis durų sandėlio tranzistorius su deze linker kaiščiu. Als de gate open staat (met code geregeld), dan loopt de stroom door naar de motor en krijgt deze stroom.
Tranzistorių, skirtų žemei, rechterpin, gars to ground, hier wordt de stroomkring gesloten.
Dit is wat ik heb gevonden als makkelijkste manier van een regelbare motor en zo heb ik hem in elkaar gezet.
2 žingsnis: Patikrinkite jutiklį
Infraraudonųjų spindulių voras
beweginssensor heb je verder geen breadboard nodig als je genoeg ruimte over hebt op je arduino.
Omdat ik voor mijn motoren de 3.3V out gebruik en mijn infraroodsensor uit zichzelf het beste werkt op een 5V bron (staat in de productspecificaties) heb ik genoeg ruimte over.
Hetzelfde als in vorige schema geld voor rood en zwart: Rood is voor stroomtoevoer en zwart is naar de ground/om de kring af te sluiten.
De gele draad gaat het signaal aan de arduino geven en daat dus naar een digital pin. Vanuit hier kun je dan in je code het signal waarnemen en dit gebruiken om dus in ons voorbeeld de motoren stroom te geven.
Skaitmeniniame kaištyje yra LED lemputė, leidžianti aptikti detektorių, nustatyti kodą.
3 žingsnis: derinimas
Tai yra uiteindelijk hoe het volledige stroomcircuit is opgezet.
In de code stuur ik alle onderdelen aan, de code voeg ik in als afbeelding in de volgende stap.
4 žingsnis: visas mano kodas
In de afbeeldingen hierboven staat alle code die ik heb gebruikt.
De eerste afbeelding - tai kodo testas, skirtas mijn motoren uberhaupt funkcijai. Toen de tranzistorius stuk ging bijvoorbeeld werkte deze code niet meer.
Vervolgens ben ik overgegaan op een andere code voor de motoren waar ik niet alleen een HIGH of LOW kon geven aan mijn motoren maar een value tussen de 0-255 om de speed aan te utas. tai galima padaryti naudojant serijinį monitorių. Deze code heb ik uiteindelijk geimplemeteerd in het volledige script.
De uitleg over wat de code doet staat in de code zelf bijgeschreven.
Ik zal in de volgende stap mijn volledige processverslag als bestand invoegen. daar is de afbeelding waarschijnlijk een stuk beter te lezen en krijg je het volledige process goed mee.
5 žingsnis: Mijn Volledige Verslag
Hij downloadt het bestand hier onder een gekke naam, įspėjimas.
6 žingsnis: nauja koncepcija
Ik wilde oorspronkelijk een autotje maken die van je wegrijdt zodra je
in de buurt komt. In mijn nieuwe idee heb ik het een stapje verder genomen en is het idee een snoepdoos die naar je toe komt rijden. Klinkt heerlijk zon snoepje, maar zodra de doos in de buurt van je komt rijdt hij plotseling achteruit van je weg, dit herhaalt zich permanent tot je uiteindelijk zelf het snoepje uit de doos haalt.
7 žingsnis: „Stroomkring“
In de images hierboven kan je zien hoe ik mijn stroomkringen heb geregeld. het is allemaal heel easy omdat ik een motor driver heb gekocht om de motoren mee te beheersen en de sensor niet in de kring van de motoren hoeft te zitten.
Het zit hem voornamelijk in de code
8 žingsnis: Behuizing
Voor de behuizing heb ik uit 3, 6 mm triplex platen gezaagd en daarmee twee tuzin gemaakt die die elkaar heen schuiven (zoals sommige schoenendozen).
Om goed bij de binnenkant te kunnen heb ikbedacht om twee boxes te maken. De internal box bevat het mechanisme van de snoepkar en de external box past perfect om de internal box heen vanaf de bovenkant, de wielbasis is dan nog zichtbaar en er is ruimte voor de sensor aan de voorkant zonder dat de external box deze bedekt (zie laatste) foto).
deze dėžutės heb ik vervolgens geschilderd met acrylverf om het een mooi geheel te maken.
uiteindelijk is het niet gelukt om het apparaat op batterijen te laten lopen dus moest ik er een gat in maken aan de achterkant waar de usb kabel doorheen kon naar de pc.
9 žingsnis: kodo pašalinimas
Kodas yra ekstremalus, paprastas, žinomas.
Als eerste (dit valt net buiten de screenshothelaas) zorg je ervoor dat je al je pins define.
2 kaiščiai ar atgarsio jutiklis: echo (INPUT) ir trig (OUTPUT)
4 smeigtukai (iš viso) voor de motoren, deze zijn allemaal OUTPUT (dirpins en motorcontrolpins)
Fritzing schema motoren, tweede afbeelding
Helaas ondersteunt fritzing geen soortgelijke motor driver (mijn versie niet in ieder geval), maar via deze afbeelding die ik heb gevonden ben ik er achter gekomen hoe het werkt. De twee linker draden zijn voor stroomtoevoer
lt žemės.
De twee rechter kabels zijn voor de pulse width modulation (PWM) en direction (no modulation) ir gaan in digital pins. De twee linker pins gaan naar de Vin en de ground op de arduino voor stroomtoevoer.
„Voor de HC-SR04“jutiklis (laatste afbeelding) kulno modelis:
De twee buitenste kabels gaan naar de power enground.
Ryšys (Trig naar de PWM pin) yra išvesties įvesties kodas ir įvestas signalas, impulsas ir rechterio kabelis (aidas) yra INPUT imtuvas ir signalas.
Deze bovenste twee fritzings can je heel makkelijk mergen omdat ze los staan van elkaar, dus je hoeft alleen maar de twee circuit tegelijkertijd aan te sluiten op je arduino en je bent klaar.
10 veiksmas: „Geupdate Verslag“
Hier bijgevoegd het volldeige verslag van mijn arduino project.
Rekomenduojamas:
Žingsnių skaitiklis - mikro: bitas: 12 žingsnių (su paveikslėliais)
Žingsnių skaitiklis - „Micro: Bit“: šis projektas bus žingsnių skaitiklis. Savo žingsniams matuoti naudosime „Micro: Bit“įmontuotą akselerometro jutiklį. Kiekvieną kartą purtant „Micro: Bit“, prie skaičiaus pridėsime 2 ir parodysime jį ekrane
Sifo labirintas (žaidimas) - „Arduino ITTT“: 4 žingsniai (su nuotraukomis)
Sifo labirintas (žaidimas) - Arduino ITTT: Mano mokykla man pavedė sukurti kažką interaktyvaus su „Arduino“. Aš sukūriau nedidelį labirinto žaidimą, kuris, deja, nepasirodė toks geras, bet drąsiai jį užbaigti arba papildyti. Šis projektas prasidėjo kaip norvegų mitologijos TBA koncepcija. Jo
ITTT Arduino Tamagotchi: 9 žingsniai
ITTT Arduino Tamagotchi: HKU ITTT projektas - Willem van schaik, 1D 3030057Voor dit project heb ik een virtual pet, vergelijkbaar met een Tamagotchi gemaakt. In deze pamokomas zal ik toelichten kaplys
Interaktyvus ITTT produkto dizainas: 10 žingsnių
Interaktyvus ITTT produkto dizainas: Sveiki! Ik ben Wouter Kamies In dit project ben ik een interactief product gaan maken met behulp van Arduino.In deze instructable ga ik de stappen uitleggen die ik heb gedaan om dit product te maken. Kiekvienas heb een.zip failas buvo pasiektas bet kuriuo metu
MIDI žingsnių sąsaja: 12 žingsnių (su paveikslėliais)
„MIDI Step“sąsaja: versija ispanų kalba. Šioje instrukcijoje parodysime, kaip sukurti šviesos ir garso sąsają, kurią galima naudoti norint groti „Simon Says“ir kaip MIDI sąsaja. Abu režimai bus žaidžiami kojomis. Fonas Projektas gimė, nes