Turinys:

Passagier Teller. Laimingas įsilaužimas: 4 žingsniai
Passagier Teller. Laimingas įsilaužimas: 4 žingsniai

Video: Passagier Teller. Laimingas įsilaužimas: 4 žingsniai

Video: Passagier Teller. Laimingas įsilaužimas: 4 žingsniai
Video: Часть 2. Аудиокнига Герберта Уэллса «Человек-невидимка» (главы 18–28) 2024, Liepa
Anonim
Passagier Teller. Laimingas įsilaužimas
Passagier Teller. Laimingas įsilaužimas

Gemaakt durys.

Owenas CiciliaTimas JansenasMeesas Vanas

„Arduino“keleivių skaitiklis: APC

Openbaar vervoer, wij maken allemaal weleens gebruik van. Je stapt soms de trein in en zoekend naar een zitplaats maar na twee coupés beslis je toch te gaan staan terwijl er 1 coupe verder misschien de ene perfecte zitplaats nog voor u vrij was. In de spits wanneer het druk is en iedereen dezelfde coupé instapt in hoop voor een zitplaats en de behavioreur omroept om verder naar voren te lopen omdat daar nog genoeg plek vrij is.

„Tegenwoordig“yra NS svetainė, kurioje rasite kupė kupė ir trečioji pusė, taip pat svetainė. Maar alsnog is de problem soms dat er een massa mensen bij een coupé instappen die al vol zit. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht. Wij hebben gezocht naar manieren om deze probleem tegen te gaan. Een scherm boven de coupé deur die aangeeft hoeveel plekken nog vrij zijn. Zo kunt u van tevoren inschatten waar u in kan stappen en of er kans is om een zitplaats te vinden.

Dit idee willen wij realiseren susitiko su Arduino. Durų druksensoren in elke stoel te plaatsen en die te verbinden met een scherm die aangeeft hoeveel stoelen vrij zijn. De Arduino berekent op welke stoelen druk uitgeoefent wordt en geeft dat weer op het scherm als een getal. De schermen zullen boven bij de deuren van de coupé geplaatst worden zodat de passagiers gelijk kunnen zien hoe vrij de coupé is. De arduino zal ook verbonden worden aan de wifi van de trein. Zo kan de arduino de aangegeven getal ook weergeven op de NS site. Atidarykite svetainę, kurioje galite pamatyti, kas yra kupė, ir kupė, kuri yra trein heeft plius kapliukas plekken er vrij zijn.

Deze systeem is niet alleen voor de passagiers handig maar ook voor NS. NS voorkomt zo erzina van hun passagiers. Zo kan NS ook beter overzien hoeveel zitplaatsen er nodig zijn iš bepaalde locaties en tijden in heel Nederland. Door dit systeem te gebruiken voorkomen we dar irritaties in het openbaar vervoer en zo kunnen wij het infrastruktūra verbeteren voor comfortabele reizen in de toekomst.

We hebben de Arduino gebruikt en hiervoor een systeem bedacht om het aantal vrije plaatsen in een trein coupe te tellen en weer te geven. Durų viduriniai druksensors in de stoelen te doen die een signalal doorgeven aan een display boven de deur van de coupe of de buitenkant van de trein. zo kunnen de passagiers zien waar er nog ruimte is voordat ze de drukken trein in stappen.

onderdelen.

- arduino.

- „arduino“duonos lenta.

- Ada vaisių 0.56 LED ekranas.

- druksensoren.

- kabeliai.

1 žingsnis: De Ontwikkeling

Mes zijn begonnen met het bestuderen van de Arduino, de mogelijkheden en hoe het werkt. lt daarna zijn mes begonnen sutikome dizaino mąstymą.

hoe zijn we op het idee gekomen. mes turėjome idėjų šturmo sesiją per waar je zoal aan irriteert in het dagelijks leven, wat voor een dingen je onhandig vind en graag zou willen dat het anders was. mes zijn begonnen met brainstormen en zo zijn we op het idee gekomen om een display te maken in een trein die laat zien of er nog ruimte is zodat je niet de hele tijd moet doorlopen voordat je een plek heb gevonden. onderdelen voor prototipas.

2 žingsnis: Rodyti

„Display“
„Display“

mes zijn al allereerst begonnen met het aan de praat krijgen van de display, mes hebben gebruik gemaakt van een Ada fruit 0.56 led display.

3 žingsnis: jutiklis

Jutiklis
Jutiklis

we hebben voor ons prototype een druk sensor gemaakt, elke keer dat de sensor word ingedrukt gaat het cijfer op de display naar beneden, als de sensor word losgelaten gaat het

4 žingsnis: „Arduino“kodas

/***************************************************

Tai mūsų I2C LED kuprinių biblioteka

Sukurtas specialiai darbui su „Adafruit LED“7 segmentų kuprinėmis-https://www.adafruit.com/products/881-https://www.adafruit.com/products/880-https:// www. adafruit.com/products/879 - https://www.adafruit.com/products/878 9 Šiuose ekranuose naudojamas I2C ryšys, sąsajai reikalingi 2 kaiščiai. Yra keli pasirenkami I2C adresai. Kuprinėms su 2 adresais Pasirinkite kaiščius: 0x70, 0x71, 0x72 arba 0x73. Kuprinėms su 3 adresais Pasirinkite kaiščius: nuo 0x70 iki 0x77

„Adafruit“investuoja laiką ir išteklius teikdama šį atvirojo kodo kodą. Prašome palaikyti „Adafruit“ir atvirojo kodo aparatinę įrangą perkant produktus iš „Adafruit“!

Parašė Limor Fried/Ladyada „Adafruit Industries“. BSD licencija, visas aukščiau pateiktas tekstas turi būti įtrauktas į bet kokį perskirstymą ************************************* **************/

#include // Įgalinti šią eilutę, jei naudojate „Arduino Uno“, „Mega“ir kt. #include #include "Adafruit_LEDBackpack.h"

Adafruit_7 segmentų matrica = Adafruit_7 segmentas ();

void setup () {#ifndef _AVR_ATtiny85_ Serial.begin (9600); Serial.println ("7 segmentų kuprinės testas"); #endif matrix.begin (0x70); pinMode (7, INPUT_PULLUP); pinMode (8, INPUT_PULLUP); pinMode (9, INPUT_PULLUP); pinMode (10, INPUT_PULLUP); }

void loop () {int seatFree = 42;

int mygtukas1 = digitalRead (7); if (mygtukas1 == LOW) {vietųFree = vietosFree -1; }

int mygtukas2 = digitalRead (8); if (mygtukas2 == LOW) {vietųFree = vietosFree -1; }

int mygtukas3 = digitalRead (9); if (mygtukas3 == LOW) {vietųFree = vietosFree -1; }

int mygtukas4 = digitalRead (10); if (4 mygtukas == LOW) {vietųFree = vietosFree -1; }

// spausdinti slankiojo kablelio matricą.print (placesFree); matrix.writeDisplay (); vėlavimas (50);

}

Rekomenduojamas: